X 
Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3987

Ambasada Germaniei a lansat un concurs pentru învățori

14 apr. 2017,, 16:00   Societate
1870 0

Nominalizaţi învăţătorul de limba germană din şcoala dumneavoastră pentru Premiul destinat Învăţătorilor de Limba Germană ediţia 2017!

Premiul pentru învăţătorii de limba germană se decernează pentru prima data în 2017, fiind o iniţiativă comună a Ambasadei Germaniei în Republica Moldova şi a Institutului Goethe de la Bucureşti. Vor fi oferite trei premii băneşti în valoare totală de 1000 euro. Decernarea premiilor va avea loc la în-ceputul lunii iunie în cadrul Sărbătorii de vară a limbii germane la Reşedinţa Ambasa-dorului Republicii Federale Germania în Republica Moldova.

Obiectivele instituirii Premiului pentru învăţătorii de limba germană

Premierea implicării şi a meritelor excelente ale învăţătorilor de limba germană

Aprecierea generală a muncii învăţătorilor de limba germană din instituţiile şcolare din Republica Moldova


Evidenţierea în mod deosebit a metodelor inovative de predare pentru o lecţie captivantă de limba germană.

Premiul va fi acordat pentru trei categorii: cel mai bun învăţător de limba germană, cel mai bun învăţător de limba germană în devenire, premiul pentru dedicarea întregii vieţi predării limbii germane.

Criteriile de eligibilitate sînt:

Ore reuşite de limba germană cu utilizarea conceptelor inovative de predare

Introducerea sau extinderea cu succes a disciplinei de limba germană în cadrul şcolii, de exemplu prin creşterea număruui de elevi sau prin numărul de elevi beneficiari ai diferitor programe de promovare, etc.

Participarea activă la cursuri de perfecţionare sau la activităţi extracurriculare, de exem-plu, motivarea elevilor să participle la concursuri lingvistice, programe de mobilitate pentru elevi, iniţierea parteneriatelor cu Germania, etc.

Promovarea limbii germane în cadrul evenimentelor şcolare sau extraşcolare.

Nominalizările se vor efectua de către directorii instituţiilor de învăţămînt cu prezentarea formularului anexat (completat în romînă sau rusă) acesta fiind semnat de către director. Suplimentar învăţătorul de limba germană va descrie motivele pentru care ar trebui să-i fie decernat premiul (scrisoare de intenţie max. 1 pagină). Documentele pot fi transmise Ambasadei Germane la Chişinău în format electronic la kultur@chis.diplo.de sau pe suport de hîrtie. Documentele pentru nominalizare le puteţi descărca de pe www.chis.dipo.de.

Termenul limită de depunere a dosarului de candidatură este 30 aprilie 2017. Aplicaţiile transmise după termenul limită nu vor fi luate în considerare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?