Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Problema parcărilor cu plată din Chișinău nu-i preocupă pe deputați

13 apr. 2017,, 12:20   Politică
2638 1

Majoritatea deputaților nu au susținut astăzi propunea organizării unor audieri parlamentare în problema parcărilor cu plată din municipiului Chișinău, informează Noi.md.

Propunerea a fost lansată de deputații socialiști, care au cerut audierea directorului CNA, a ministrului de Interne, a ministrului Economiei și a conducerii Cancelariei de Stat, cu scopul de a examina riscurile acestui contract de parteneriat public-privat semnat între Primăria Chișinău și o companie străină.

„A fost încheiat un contract cu o companie fără experiență în domeniu, fondată cu cîteva zile înainte de petrecerea concursului. Compania respectivă are un acționariat netransparent, avînd ca fondatori majoritari două companii off-shore. Contractul prevede o repartizare vădit dezechilibrată a veniturilor din parteneriatul public-privat. Doar 10 % din venituri vor reveni administrației publice, iar 90% companiei respective”, a declarat deputatul PSRM Vasile Bolea.

Liderul PCRM, Vladimir Voronin, a intervenit și el cu un comentariu. „Socialiștii s-au clarificat deja cu gardurile din jurul construcțiilor neautorizate, acum vor să se clarifice cu parcările. Lăsați-i să cîștige, voi cîștigați la democrați, dar ei nu”, a spus amuzat Voronin.

Deputații PL s-au arătat vădi deranjați de propunerea socialiștilor. În opinia lui Ștefan Vlas, „nu ține de competența Parlamentului să examineze astfel de subiecte, dar de cea a Primăriei”.

Socialiștii le-a reproșat colegilor din Parlament lipsa de seriozitate. ”Ar trebuie să abordați serios problema, deoarece locuiți, activați în acest oraș, iar ceea ce se întîmplă cu parcările în Chișinău trebuie să-i deranjeze pe toți. Mîine, pomîine o să ne pomenim că s-a dat în concesiune clădirea Parlamentului”, a spus indignat Bolea.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?