X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Bucatele ce nu vor lipsi de Paști de pe masa chișinăuienilor

15 apr. 2017,, 11:02   Capitala
2898 0

Pe parcursul ultimei săptămîni a Postului Mare, gospodinele din întreaga țară au pregătit cele mai alese bucate pentru masa de Paște.

Așa cum ne-am obișnuit, în această zi nu lipsesc ouăle roșii, cozonacul și carnea de miel, notează NOI.md.

Compania „iData” și-a propus să afle încă ce bucate vor fi nelipsite de pe masa de sărbătoare a chișinăuienilor. Astfel, în urma unui sondaj s-a dovedit că 92,5% din respondenți vor avea neapărat ouă roșii printre bucatele pascale. La fel, locuitorii capitalei optează pentru salate, cozonac/pască, produse din carne, legume proaspete, coapte, fructe, băuturi alcoolice/nealcoolice, răcituri, dulciuri de casă, pește și produse din pește, miel, lactate, mămăligă, sarmale și plăcinte.

În prezent, se afirmă că gospodinele nu mai coc dulciurile și cozonacii acasă, dar le preferă pe cele de la magazin. Lucru demonstrat și de răspunsurile celor care au participat la sondaj: 54,4% din persoane afirmă că vor cumpăra cozonacul, 34,7% - îl vor coace acasă; 1,3% - nu vor avea acest fel pe masa de Paști, iar 4% - se așteaptă că îl vor primi în dar.

Sondajul a fost efectuat în perioada 8-10 aprilie, pe un eșantion de 229 persoane – locuitori din cele cinci sectoare ale capitalei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?