Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Suma alocată pentru crearea Centrului de Implementare a Reformelor

13 apr. 2017,, 10:45   Economie
2113 1

Guvernul Moldovei a adoptat decizia de a aloca din bugetul de stat circa 6 mil. de lei pentru acoperirea cheltuielilor ce ţin de crearea şi funcţionarea în ţară a Centrului de Implementare a Reformelor, comunică NOI.md.

Potrivit deciziei Cabinetului de Miniştri, în particular, în aceste scopuri Cancelariei de Stat îi vor fi alocate 5 mil. 970 mii lei din mijloacele bugetului de stat pe anul 2017, prevăzute pentru implementarea Strategiei reformei administraţiei publice.

După cum a fost comunicat anterior, decizia de a crea Centrul de Implementare a Reformelor a fost adoptată de Guvern pe 18 ianuarie 2017. Noua structură are menirea să asigure implementarea eficientă a reformelor Guvernului în Moldova şi să monitorizeze succesele autorităţilor în acest domeniu.

Obiectivul Centrului va fi asigurarea implementării eficiente şi coordonării reformelor la nivel guvernamental, prin crearea unui sistem modern şi eficace de administrare. În acelaşi timp, noua structură va evalua gradul de implementare a reformelor de către autorităţi şi, în caz de necesitate, va înainta propuneri sistemice pentru depăşirea problemelor apărute. Centrul de Implementare a Reformelor va conlucra, de asemenea cu instituţiile internaţionale de profil în scopul preluării şi implementării în ţara noastră a celor mai bune practici de administrare şi atragere a asistenţei externe.

Director al Centrului de Implementare a Reformelor în Moldova a fost numit fostul şef al Comisiei Electorale Centrale, Iurie Ciocan.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?