X 
Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3987

O delegație a Mitropoliei pleacă la Ierusalim după Focul Haric

13 apr. 2017,, 08:40   Societate
2950 0

Astăzi, o delegaţie a Mitropoliei Moldovei, condusă de ÎPS Mitropolit Vladimir, merge în Țara Sfîntă, la Biserica Sfîntului Mormînt din Ierusalim, de unde vor aduce în țară Focul Haric.

Din delegaţie vor face parte patru clerici, care se vor deplasa la Tel-Aviv cu o cursă comercială.

„În ziua de sîmbătă, dis-de-dimineaţă, ne vom deplasa în oraşul vechi, Cetatea Ierusalimului, la mormîntul Mîntuitorului, unde conform tradiţiei, se aprinde Focul Haric, în jurul orei 14.00. Sîmbătă seara, în ajun de Paşte, Focul Haric va fi adus, în faţa Catedralei mitropolitane „Naşterea Domnului” din Capitală. Acesta va fi împărțit preoţilor şi credincioşilor, care îl vor răspîndi în întreagă ţară”, a declarat secretarul Mitropoliei Moldovei, Prot. mitr. Vadim Cheibaş.

De secole, Focul Haric este considerat un miracol al Ortodoxiei. După ce Mîntuitorul Hristos a fost înmormîntat, o lumină puternică a spart piatra şi, de atunci, focul divin se aprinde pe mormîntul lui Hristos de fiecare dată, în timpul vecerniei din Sîmbăta Mare.

Pe această cale, Biserica Ortodoxă din Moldova aduce mulțumiri companiei TANDEM AERO în persoana D-lui Samuil Roitman și membrilor consiliului parohial a Catedralei mitropolitane „Nașterea Domnului ” din mun. Chișinău, în special D-lui Roman Ungureanu pentru cofinanțarea misiunii de aducere a Focului Haric în RM.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?