X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

A fost lansat un proiect de reabilitare şi protejare a monumentelor

13 apr. 2017,, 10:00   Capitala
2068 0

La Chişinău a fost lansat un proiect privind reabilitarea şi protejarea monumentelor şi clădirilor culturale. Proiectul "LumineazăCircul" este iniţiat de formaţia Gîndul Mîţei.

Surse din cadrul companiei au relatat pentru INFOTAG că obiectiv cultural al proiectului va fi reabilitarea Arenei Mari a Circului din Chişinău.

Prima activitate din cadrul proiectului prevede organizarea unui eveniment inedit pe data de 5 mai, localizat pe Arena Mare a Circului din Chişinău. Programul artistic va include un concert muzical susţinut de trupa Gîndul Mîţei, dar şi prezentarea unui spectacol de circ. În cadrul evenimentului vor fi implicaţi şi alţi artişti precum: Roman Iagupov, Geta Burlacu, Igor Dînga, Lidia Scarlat, Guz, Mev şi alţii. Jumătate din suma colectată din vînzarea biletelor va fi direcţionată pentru renovarea Arenei Mari a Circului.

Coordonatorul proiectului, solistul trupei Gîndul Mîţei, Nicu Ţărnă, a menţionat că renovarea Circului este un proiect de suflet.

"Circul înseamnă multe clipe fericite din copilăria mea, şi cu siguranţă - şi din copilăria multor conaţionali. Sînt impresionat de încrederea şi susţinerea care a fost manifestată de partenerii proiectului. Împreună, sînt convins, vom reuşi să redeschidem larg porţile Circului din Chişinău", a spus el.

Proiectul este susţinut de Guvernul Republicii Moldova şi în special de Ministerul Culturii, Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare şi Ministerul Afacerilor Interne. Partenerii proiectului sînt: Primăria Chişinău, Ambasada Franţei, Centrul de Cultură şi Artă ,,Ginta Latină", Teleradio-Moldova, precum şi mai multe companii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?