Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Decis! Control comun la frontiera moldo-română

12 apr. 2017,, 16:18   Politică
3291 2

Autoritățile din Republica Moldova și România vor iniția negocieri privind efectuarea controlului comun la trecerea frontierei de stat, informează Noi.md.

Potrivit Guvernului, scopul Acordului este de a dezvolta cooperarea autorităților cu atribuții la frontieră ale celor două state. Documentul noi modalități de efectuare a controlului persoanelor, mijloacelor de transport şi mărfurilor în punctele de trecere a frontierei în baza principiul „oprire unică". Astfel, spun autoritățile, va fi accelerată şi facilitată traversarea frontierei.

Potrivit directorului Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie, vor fi două tipuri de control comun la frontieră – unele vor fi amplasate integral pe teritoriul țării noastre, iar altele integral pe cel al României.

„Integral pe teritoriul Republicii Moldova vor fi amplasate punctele „Lipcani-Rădăuți” și „Ungheni - Iași feroviar”. „Cantemir –Fălciu” vor fi pe partea română la Fălciu, iar „Cahul-Oancea” la Oancea. La alte patru puncte de trecere a frontierei: „Giurgiulești - Galați”, „Sculeni-Sculeni”, „Leușeni - Albița”, „Costești-Stînca” vor fi pe intrare comune pentru ambele părți. La ieșirea din Leușeni nu va exista control, el va fi efectuat la intrare în Albița”, a precizat Vrabie.

Acordul cu privire la controlul persoanelor, mijloacelor de transport şi mărfurilor în punctele comune de trecere a frontierei de stat dintre Republica Moldova şi România urmează a fi încheiat pentru o perioada nedeterminată şi va intra în vigoare în termen de 30 zile, din data notificării oficiale pe cale diplomatică.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?