X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Putin ar putea să-l primească pe Tillerson la Moscova

12 apr. 2017,, 20:00   Externe
2062 0

Vladimir Putin ar putea, totuși, să-l primească pe Tillerson în timpul vizitei acestuia la Moscova, a anunțat un purtător de cuvînt al Kremlinului.

Anunțul vine după ce inițial se spunea că președintele Rusiei nu a fost de acord să se vadă cu secretarul de stat al SUA, ca urmare a conflictului din Siria.

Rex Tillerson a sosit la Moscova, în cadrul primei vizite oficiale efectuate în capitala Rusiei după preluarea mandatului de președinte a lui Donald Trump. Șeful diplomației americane s-a întîlnit cu omologul său rus, Serghei Lavrov.

”Dacă se hotărăşte” ca şeful statului rus să fie informat despre rezultatul întîlnirii dintre Lavrov şi Tillerson, atunci el se va întîlni cu şeful diplomaţiei americane, a declarat miercuri un purtător de cuvînt al lui Putin, citat de AP.

Prezența lui Tillerson la Moscova vine la cîteva ore după ce în presă a apărut un interviu în care Vladimir Putin a lansat o serie de acuzații extrem de dure la adresa Statelor Unite. Președintele rus afirmă că relațiile dintre Moscova și Washington s-au înrăutățit după venirea lui Trump la Casa Albă și că SUA va înscena atacuri chimice pentru a-l învinui pe președintele Bashar al-Assad și pentru ca, ulterior, să bombardeze Siria.

Vizita acestuia are loc după atacul american asupra baze aeriene siriene al-Shaayrat, în noaptea de 6 spre 7 aprilie, ordonate ca represalii faţă de un atac chimic imputat regimului de la Damass, soldat cu 87 de morţi, cu două zile mai înainte, la Khan Sheikhoun, în nord-vestul Siriei.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?