X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Se anunță grevă generală în educație

12 apr. 2017,, 15:35   Societate
2868 1

Negocierile dintre reprezentanții sindicaliștilor din educație și cei de la guvernare s-au soldat cu eșec.

Astfel, pe 28 aprilie majoritatea instituțiilor de învățămînt din întreaga țară se vor afla în grevă generală, informează NOI.md.

În cadrul unei conferințe de presă, reprezentanții sindicaliștilor din educație au menționat că sînt nemulțumiți de majorarea cu 5% a salariilor, propusă de guvernare. Aceștia își doresc o creștere mult mai mare ca să poată trăi decent.

Din cauză că după patru luni de acțiuni de protest nu s-a ajuns la un numitor comun, pedagogii vor organiza o zi de grevă generală. Timp de minimum două ore, educatorii, profesorii din școli și universități vor refuza să petreacă orele, conform orarului stabilit. Aceștia vor fi prezenți la locul de muncă, precum prevede legea, dar nu vor activa. Cu o zi înainte, la intrarea în instituția care a acceptat să participe la grevă, va fi plasat un anunț privind activitatea în cauză.

Pedagogii își doresc să obțină cu orice preț acea majorare de salariu pe care și-o doresc și susțin că dacă va fi nevoie, vor organiza greve zile la rînd.

Mai mult, aceștia afirmă că ministrul Educației, Corina Fusu, nici măcar nu a încercat să stabilească o întîlnire directă cu pedagogii, iar atunci cînd a ieșit în fața protestatarilor nu le-a spus lucruri la subiectul în cauză.

Pedagogii au făcut un apel către părinți, cerînd să fie înțeleși și susținuți în acțiunile lor, deoarece protestează „nu din plăcere, dar de nevoie”. „Ne este rușine că am ajuns să cerșim!”, a afirmat un pedagog prezent la conferință.

Reamintim că protestele reprezentanților din educație au început pe 17 ianuarie curent, prin intermediul acestora cerîndu-se majorarea salariilor cu 50%.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?