Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Dodon vrea interzicerea explorării gazelor de șist pe teritoriul țării

12 apr. 2017,, 13:21   Societate
3521 7

Șeful statului a semnat o inițiativă legislativă care prevede interzicerea explorării și exploatării gazelor de șist pe teritoriul Republicii Moldova, notează Noi.md.

Inițiativa mai prevede că pe subiecte de explorare a oricăror alte zăcăminte, obligatoriu, vor fi organizate dezbateri publice cu toate părțile interesate, organizațiile neguvernamentale de profil, organizațiile de mediu și de specialitate.

Potrivit lui Igor Dodon, proiectul de lege a fost elaborat în urma examinării situației privind contractul semnat de Guvern și compania americană „Frontera Resources”, care a stîrnit nemulțumiri din partea opoziției, societății civile, da și organizațiilor de mediu.

Proiectul de lege propus de Dodon mai prevede obligarea investitorilor interesați în explorarea și să exploatarea oricăror zăcăminte minerale pe teritoriul țării noastre, de a deține un aviz pozitiv de la administrația publică locală, organizațiile de specialitate, de la persoanele fizice și juridice pe teritoriul cărora vor fi efectuate aceste lucrări.

Proiectul de lege urmează a fi transmis spre examinare Parlamentului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?