Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Carne de porc fără acte de proveniență în piețele din capitală

12 apr. 2017,, 11:00   Societate
2226 0

Sute de kg. de carne de porc fără acte proveniență urma să ajungă pe tarabele magazinelor și piețelor din capital, notează NOI.md

În ultimele 24 de ore, angajații Inspectoratului Național de Patrulare au depistat și documentat în trafic patru șoferi care transportau carne fără dovada originii și a provenienței ei.

Primul caz s-a înregistrat în localitatea Măgdăcești, unde a fost stopat un mijlocul de transport „Toyota” condus de către o locuitoare a satului Căprești, Florești. Femeia de 38 de ani transporta 300 de kg de carne de porc.

Și pe traseul Chișinău-Hîncești, a fost stopat un automobil condus de un bărbat de 35 de ani. Acesta transporta 30 de miei. Alții 20 de miei, transportați fără acte de providență au fost depistați de inspectorii de patrulare în mașina unui bărbat, originar din satul Prodănești, raionul Florești.

Cel de-al patrulea șofer, a fost documentat în satul Chetrosu, raionul Anenii Noi, unde șoferul unui automobil, în vîrstă 26 de ani transporta 16 carcase de miel.

În toate cazurile, șoferii transportau carnea fără acte de proveniență sau de însoțire. Carnea urma să fie comercializată în piețele comerciale.

Conform legislației, dacă vor fi găsiți vinovați de transportarea mărfii fără dovada originii şi a provenienței lor, aceștia riscă cîte o amendă de la 3 000 la 4 500 de lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?