Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Au fost amendați cu 2000 de euro din cauza mirosului de prăjeală

13 apr. 2017,, 00:30   Externe
4607 2

O familie din Italia a fost amendată cu 2.000 de euro, din cauza mirosului de prăjeală care ieșea din bucătăria lor, un tribunal considerînd că și-a hărțuit olfactiv vecinii, relatează online ziarul spaniol El Pais.

Este un caz fără precedent, un tribunal italian considerînd mirosul de prăjeală drept "o hărțuire olfactivă" a vecinilor. Curtea Supremă a confirmat sentința tribunalului considerînd că mirosul excesiv de prăjeală, care inundă spațiile comune, poate fi considerat infracțiune și este pasibil de amendă.

În codul penal italian erau deja incluse comportamentul antisocial și interdicția de a arunca lucruri, dar sentința Curții Supreme prevede ca măsura să fie aplicată și în cazul "hărțuirii olfactive". Tribunalul a trimis un reprezentant pentru a evalua daunele provocate de miros și care a considerat că "toleranța normală" a fost excedată.

Prin urmare, proprietarii Roberto V. și Maria P., de 78 de ani, au fost sancționați deoarece și-au deranjat "olfactiv" vecinii. În legislația italiană a fost inclus și excesul de aburi, gaz, fum și miros ca infracțiune, care va fi sancționată în întreaga țară cu amenzi de între 1.000 și 2.000 de euro.

Plîngerile vecinilor datează de mulți ani, primul denunț împotriva acestei familii fiind depus în 2011, dar a fost nevoie să treacă prin două tribunale pînă la stabilirea mirosului excesiv de prăjeală ca infracțiune. Cei vinovați locuiesc la parterul unui bloc din orașul Monfalcone, din provincia Gorizia (nordul Italiei).

Potrivit vecinilor de la etaj, pe aerisirea din bucătăria acestei familii ieșea constant fum și miros care inunda întreaga clădire cu o duhoare grețoasă de "fritti misti", un fel de mîncare compus din pește și fructe de mare. Avocatul Matteo Santini a declarat că s-au înmulțit plîngerile pentru cazuri similare.

În astfel de cazuri, el a precizat că persoanele vătămate pot invoca daune psihologice sau depresii provocate de mirosuri insuportabile, fapt ce i-a obligat pe unii locatari chiar să se mute.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?