X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Ostalep, despre rețineri: Le-aș numi spectacole demonstrative

11 apr. 2017,, 16:16   Societate
6018 8

Analistul politic Valeriu Ostalep privește cu scepticism reținerile pentru fapte de corupție, efectuate în ultima perioadă de CNA, inclusiv cele de astăzi, notează Noi.md.

Faptul că zilnic în spațiul public „sînt servite” știri despre percheziții, controale și rețineri nu este un indicator că lupta împotriva corupției avansează în Republica Moldova, spune Ostalep. Potrivit lui, adevăratele rezultate vor putea fi văzute odată cu condamnările, însă, avînd în vedere starea actuală a sistemului judecătoresc există dubii că acțiunile CNA vor avea o finalitate.

„Aceste rețineri încă nimic nu înseamnă. Orice vinovăție trebuie demonstrată. Eu, din ceea ce urmăresc acum, nu neapărat acest caz, dar atmosfera generală în țară, mie asta îmi amintește de spectacolele demonstrative, este un fel de show. Deocamdată nu văd legătura directă dintre mediatizarea atît de largă, cu fast, cu foarte multe elemente de teatru, și faptul că în Moldova cu adevărat există lupta cu corupția, pentru că văd că nu încetează bătaia de joc de orașul Chișinău: apariția în parcuri a caselor de locuit sub paravanul fitness-cluburilor, documentele le primesc noaptea pe ascuns pentru ceva, în realitate construiesc altceva, și asta toți știu. Nu văd să se schimbe sistemul judecătoresc, care este astăzi cea mai mare și mai gravă problemă în Moldova”, a explicat Ostalep.

Potrivit comentatorului politic, reformarea justiției nu se face prin tot felul de sperietori, așa cum se încearcă la ora actuală.

„Faptul că se rețin primari pentru niște lucruri de rîsul găinilor – unul pentru șase copaci, altul pentru că nu a reacționat la o petiție, dar între timp Chișinăul este distrus complet și nimeni nu reacționează, pe mine mă face să nu cred în sinceritatea acestor procese. Se încearcă să se inducă în societate un fel de atmosferă de teroare. În fiecare zi rețineri, dar rezultatul? Serviciile, instituțiile de stat devin mai calitative? Viața devine mai sigură? Nu! Nici într-un caz!”, a conchis Valeriu Ostalep.

Menționăm că 19 persoane au fost reținute astăzi pentru 72 de ore, printre care trei primari și cinci directori de gimnazii, fiind bănuiți de fraudarea unor licitații publice.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?