Transnistria stiri: 1356
Eurovision stiri: 497

Serviciile de securitate ruse au dejucat 16 atentate

11 apr. 2017,, 16:45   Externe
1796 0

Serviciile de securitate ruse au dejucat 16 atacuri teroriste în nouă orașe din Rusia pe parcursul ultimului an, a susținut marți șeful Comitetului Național Antiterorist (CNA), Aleksandr Bortnikov, citat de EFE.

Printre obiectivele a cel puțin 46 de celule ale unor organizații teroriste internaționale lichidate se aflau mari orașe precum Moscova, Sankt Petersburg, Ekaterinburg, Nijni Novgorod sau Soci.

'Chiar acum există multe informații operative care indică faptul că liderii grupărilor teroriste care acționează în Orientul Mijlociu și care fac parte din Stat Islamic plănuiesc să organizeze atacuri teroriste în mai multe regiuni din lume, inclusiv în Rusia', a avertizat Bortnikov. În cazul Rusiei — unde a avut loc un atac terorist, la 3 aprilie, la Sankt Petersburg—, majoritatea celulelor teroriste care acționează în interiorul țării sunt formate din cetățeni din țările Asiei Centrale, care sunt scutiți de viză la intrarea pe teritoriul rus.

'Nucleul dur al acestor grupări teroriste este format din cetățeni din Comunitatea Statelor Independente (CSI, organizație din care fac parte majoritatea fostelor republici sovietice — n.r.), care ajung în țară ca imigranți economici', a explicat șeful CNA. La sosirea lor în Rusia, 'recrutează (militanți — n.r.) în rândul comunității de imigranți pentru a comite atentate', a mai declarat Bortnikov.

La 3 aprilie, un terorist sinucigaș în vârstă de 22 de ani, originar din Kârgâzstan, identificat drept Akbarjon Djalilov, a detonat o bombă în metroul din Sankt Petersburg, ucigând 14 persoane.

AGERPRES/(AS — editor: Gabriela Ionescu, editor online: Ada Vîlceanu)
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?