X 
Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3986

Rusia ar putea suspenda cursele charter către Turcia

11 apr. 2017,, 18:00   Externe
1728 0

Rusia ar putea suspenda cursele charter către Turcia din cauza ''situației politice dificile'' din țara respectivă, potrivit unei informări adresate de Agenția federală rusă de transport aerian către companiile aeriene, transmite Reuters, referindu-se la o sursă din cadrul uneia dintre companii.

Relațiile dintre Moscova și Ankara au devenit tensionate în ultimele zile, după ce Turcia a cerut demisia președintelui sirian Bashar Al-Assad, un aliat puternic al Rusiei.

Contactată de Reuters, Agenția de transport aerian a refuzat să facă vreun comentariu pe această temă.

Dacă Moscova merge înainte cu acțiunea sa de suspendare, aceasta ar putea afecta grav turismul — deja greu încercat — din Turcia, care se bazează foarte mult pe turiștii din Rusia.

Cotidianul rus Kommersant a relatat că, potrivit unor date preliminare, agențiile ruse de turism au vîndut deja pînă la 400.000 de pachete turistice în Turcia. Se aștepta ca, în total, circa trei milioane de turiști ruși să viziteze Turcia în acest an.

Pentru Rusia, Turcia este un important cumpărător agricol și informațiile potrivit cărora Moscova intenționează să interzică cursele charter survine cu cîteva săptămîni înainte ca Moscova și Ankara să discute motivele pentru care Turcia a suspendat achizițiile de grîu, porumb și ulei de floarea soarelui din Rusia impunînd tarife mari la import de la jumătatea lunii martie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?