X 
Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3987

Eurovision: Ucraina motivează interdicția înaintată reprezentantei Rusiei

11 apr. 2017,, 12:00   Externe
4444 5

Autoritățile ucrainene „dau explicații suplimentare “Asociației Uniunii Europene de Radio și Televiziune(EBU), referitor la situația cu interdicția de intrare a participantei ruse la „Eurovision-2017“, cîntăreața Iulia Samoilova, în cazul în care va apărea problema sancțiunilor împotriva Kievului“, a declarat într-un interviu, oferit portalului „Obozrevateli“, viceprim-ministrul Veaceslav Chirilenco.

Anterior, directorul general al organizatorilor concursului Ingrid Deltenre a declarat pentru publicația Blick că în cazul în care decizia privind participarea Rusiei la „Eurovision“ nu va fi luată în următoarele săptămîni, Ucrainei s-ar putea să-i fie impuse sancțiuni, în special, țara poate fi suspendată temporar de la participarea la concurs. Mai tîrziu, Serviciul de presă al EBU a negat informația din mass-media cum că organizatorii ar examina o asemenea posibilitate.

"Consider că poziția noastră va fi acceptată de către membrii EBU. Dacă însă după concurs va apărea întrebarea cu privire la anumite sancțiuni împotriva Ucrainei, în legătură cu neparticiparea Rusiei, vom clarifica suplimentar situația. Interdicția de intrare pentru Samoilova poate avea anumite consecințe, dar s-ar putea să nu aibă niciun fel de urmări. Pentru toate consecințele negative ar trebui să existe decizia validată a EBU, iar această decizie prevede proceduri speciale, votări", a menționat Chirilenco.

În acest an Rusia la „Eurovision“ trebuie să fie reprezentată de Samoilova cu cîntecul de dragoste Flame Is Burning. Serviciul de Securitate al Ucrainei i-a interzis însă cîntăreței intrarea în țară timp de trei ani, din cauza evoluării sale pe scenele din Crimeea.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?