Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Judecător lipsit de imunitate

11 apr. 2017,, 10:26   Societate
3388 1

Un judecător din cadrul Judecătoriei Militare a rămas fără imunitate și va fi cercetat penal pentru pronunţarea cu bună-ştiinţă a unei uni sentinţe contrare legii, soldată cu urmări grave, notează NOI.md.

Potrivit informațiilor furnizate de Procuratura Generală, în toamna anului 2016, examinînd o procedură de revizuire a procesului penal în privinţa unei persoane, condamnate în anul 2000 pentru atitudine neglijentă faţă de serviciu şi pentru care fusese anterior amnistiat, respectivul magistrat a dispus, în mod eronat, încetarea procesului penal. De notat că, revizuirea hotărîrii de încetare a procesului penal a avut loc contrar limitelor legale a termenelor de prescripţie a incriminării, care expirase încă acum 9 ani.

În consecinţă, potrivit acestei sentinţe, persoana dată ar putea fi exonerată de plata despăgubirilor, puse în sarcina sa conform hotărîrii judecătoreşti civile, care a fost executată parţial.

Odată cu eliberarea acordului de către CSM, Procurorul General urmează să pornească în privinţa judecătorului urmărirea penală şi să dispună efectuarea tuturor acţiunilor procesuale care se impun pentru cercetarea completă şi obiectivă a cazului.

Dacă va fi găsit vinovat, judecătorul riscă de la 3 la 7 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de pînă la 5 ani.

Potrivit Procurorului General, Eduard Harunjen, în paralel, în conformitate cu prevederile procesual-penale, Procuratura Generală examinează şi acţiunile pretins ilegale ale procurorilor care au iniţiat procedura de revizuire şi au participat la judecarea acesteia în instanţa de judecată.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?