Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Trupa rock „Che-MD” a interpretat o piesă pentru „Voievod” (VIDEO)

12 apr. 2017,, 12:45   Showbiz
5049 1

Oaspeții celui de-al VI-lea Campionat European „Voievod” au fost plăcut surprinși de un cadou muzical.

În fața lor a evoluat formația rock „Che-MD” care a interpretat compozițiile „Voievod” și „Vodă e cu noi”. Solistul și autorul cîntecelor a relatat în cadrul unui interviu oferit NOI.md despre ideea apariției piesei și creația muzicienilor de la Bălți.

Vocalistul formației „Che-MD” a mărturisit că cîntecele „Voievod” și „Voda e cu noi” reprezintă produsul interesului său pentru istoria națională. „Pot să mă definesc drept persoană cu aspirații patriotice, interesată de istoria Moldovei. Eu am citit multe lucruri interesante despre bătăliile purtate de Ștefan cel Mare, care m-au inspirat la compunerea piesei „Voievod”. În acest cîntec se vorbește despre Ștefan cel Mare în timpul glorioasei Bătălii de la Vaslui. După părerea mea, această pagină a istoriei noastre este un eveniment semnificativ, comparabil cu Bătălia de la Kulikovo din Rusia. Inițial, piesa a fost scrisă în limba rusă. Dar imediat ce a devenit suficient de populară, noi am adaptat-o pentru purtătorii limbii moldovenești. De exemplu, compoziția „Vodă e cu noi” a apărut pe urmele piesei „Voievod” și reflectă în mod elocvent interesul meu pentru istoria Moldovei”, și-a împărtășit amintirile cu cititorii și spectatorii NOI.md Mihail Samoilenco.



Muzicianul califică drept important faptul că formația rock „Che-MD” a interpretat compoziția „Voievod” în cadrul evenimentului organizat de Federația de Luptă Națională „Voievod”. „Este semnificativ faptul că noi am încălzit publicul la acest eveniment. Am făcut cunoștință cu președintele „Voievod” Nicolae Pascaru, după ce am postat pe rețelele de socializare cîntecul nostru. În momentul, cînd a fost creat acest cîntec, noi nici nu bănuiam despre existența Federației „Voievod”. Ulterior am urmărit mai îndeaproape evenimentele organizate de „Voievod”. Cu atît mai mult că acestea corespund concepției noastre patriotice”, a spus solistul formației „Che-MD”.

Mihail Samoilenco a adăugat că, în pofida situației dificile din țară, formația „Che-MD” continuă să le ofere ascultătorilor impresii plăcute. „Mulți reprezentanți ai mișcării rock de la Bălți, inclusiv „Modest”, „Radio Life”, „Timur i ego komanda” au plecat din țară. Cu părere de rău, acei care au rămas nu conștientizează că țara moare treptat. Există o tendință de „pierire” a muzicii rock la Bălți, dar, în ciuda tuturor dificultăților, noi încercăm să renaștem în ascultători încrederea în țara noastră, poporul nostru și unitatea noastră. În opinia noastră, nu e atît de rău, precum pare și în muzica noastră cu motive folclorice noi apărăm această idee”, a rezumat autorul versurilor formației „Che-MD” în discuția cu corespondentul NOI.md.


Precizăm că evoluția trupei rock „Che-MD” a avut loc în cadrul celui de-al VI-lea Campionat European de Lupte Marțiale „Voievod”, inaugurat solemn la 8 aprilie. La turneu au participat peste 400 de sportivi din: Moldova, Rusia, România, Ucraina, Armenia, Turcia, Azerbaidjan și Ciprul de Nord. Împreună cu muzicienii formației „Che-MD” la deschiderea competițiilor au participat angajații unui Detașament de carabinieri și luptători de diferite arte marțiale. Pe lîngă aceasta, președintele Federației „Voievod” Nicolae Pascaru i-a înmînat consilierului președintelui Moldovei Corneliu Popovici o copie a sabiei lui Ștefan cel Mare, pentru aportul adus la consolidarea statalității moldovenești și promovarea intereselor naționale.




0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?