Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

„Sheriff” a învins în principalul derby al Moldovei (VIDEO)

10 apr. 2017,, 13:25   Sport
2524 0

Clubul de fotbal „Sheriff” la Chişinău a dispis de „Zimbru”.


Disputa celor doi adversari principiali, care a avut loc în cadrul etapei a 27-a a Diviziei Naţionale (DN), s-a finalizat cu scorul de 1:0 în favoarea echipei din Tiraspol. Este notabil că pentru „Sheriff” s-a distins Vitalie Damaşcan, care recent s-a transferat din „Zimbru”, comunică NOI.md.

Întîlnirea cluburilor „Zimbru” şi „Sheriff” pe acelaşi teren atrage în mod tradiţional atenţia susţinută a suporterilor atît la Chişinău, cît şi la Tiraspol. Meciul, care a avut loc pe arena principală a clubului „Zimbru” în seara zilei de 9 aprilie, nu a fost o excepţie. La meci au fost prezenţi peste trei mii de microbişti, majoritatea dintre care aşteptaul un joc rezultativ al „zubrilor” (supranumele fotbaliştilor din „Zimbru” – n.red.). Discipolii lui Ştefan Stoica nu erau porniţi spre fotbal de divertisment şi de la început au demonstrat fotbal defensiv, care i-a împiedicat să creeze momente periculoase la poarta goalkeeper-ului clubului „Sheriff” Alexei Coşelev. Pe parcursul întregului meci fotbaliştii din „Zimbru” au reuşit doar să paseze două şuturi în direcţia porţii adeversarilor, fără a marca vreun gol.



Mai presus de toată lauda a jucat portarul clubului “Zimbru” Emil Tîmbur, care a reuşit să pareze un număr mare al şuturilor oaspeţilor din Tiraspol. Graţie eforturilor lui, echipa din capitală a mers la pauză fără goluri primite. A doua parte a meciului de 45 de minute a demonstrat avantajul evident al campionilor de 14 ori ai Moldovei. “Sheriff” un anumit timp n-a reuşit să se apropie de poarta echipei “Zimbru”, dar în minutul 76 tiraspolenii au organizat un atac eficient. Stranierul belgian al echipei “Sheriff”, Ziguy Badibanga, a făcut o pasă din flancul stîng lui Vitalie Damaşcan, care, în cădere, a şutat în poarta echipei “Zimbru”, din care a plecat în martie.

Victoria de la Chişinău i-a permis echipei “Sheriff” să-şi consolideze poziţia de lider în tabelul clasamentului al LN, reabilitîndu-se după înfrîngerea de către “Dacia” în etapa a 26-a. Pe locul doi s-a ridicat clubul “Zarea”, care a zdrobit adversarii din “Academia” cu scorul de 4:0. Echipa orheiană “Milsami”, care continua goana după “Sheriff”, a coborît pe poziţia a treia. Cauza acestui fapt a fost înfrîngerea de la Hînceşti de la clubul local “Petrocub” cu scorul de 1:3. Clubul din capitală “Dacia”, care se află pe poziţia a patra în clasament, n-a participat la etapa a 27-a din cauza numărului impar de echipe participante la campionat. În meciurile cluburilor, care nu luptă pentru primele locuri, “Dinamo-Auto” la Ternăuca a dispus de “Saxan” cu scorul de 2:0, iar fotbaliştii din “Ungheni” au marcat un gol fără răspuns în poarta echipei “Speranţa”.

Meciurile următoarei etape, a 28-a a DN, vor avea loc pe terenurile de fotbal ale Moldovei pe 14 şi 15 aprilie. În meciul central clubul “Dacia” va juca pe teren propriu cu “Zimbru”. “Sheriff” va găzdui la Tiraspol echipa “Academia” din capitală, “Zarea” va lupta cu fotbaliştii din “Petrocub”. “Milsami” la Orhei va juca cu clubul “Speranţa”, iar la Ungheni echipa locală va găzdui clubul “Dinamo-Auto”.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?