X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

„Fetița Mowgli” din India

11 apr. 2017,, 04:00   Externe
2123 0

Povestea unei fetițe din India, care a fost poreclită “Mowgli”, deoarece ar fi trăit în pădure alături de maimuțe, a făcut înconjurul lumii. Inițial, s-a scris că aceasta a crescut alături de maimuțe și că ar fi copiat comportamentul animalelor, însă acum apar multe semne de întrebare, relatează The Washington Post.

O poveste desprinsă parcă din “Cartea Junglei” a făcut înconjurul lumii, șocînd oamenii. O fetiță a fost găsită în pădure, unde era înconjurată de maimuțe. Nu vorbește nicio limbă, se hrănește precum animalele, folosindu-și doar gura și se sperie de oameni. Asta a scris presa internațională, inițial, subliniind că fetița a fost salvată recent de poliție. Mai mult, un polițist a speculat chiar că fata, care ar avea aproximativ zece ani, ar fi fost crescută de maimuțe.

Această poveste ridică însă multe semne de întrebare, iar experții susțin că acest lucru nu ar fi fost posibil. Mai mult, oficiali indieni au afirmat acum că, cel mai probabil, micuța ar fi fost abandonată recent, cu cîteva zile, chiar ore, înainte să fie găsită, nicidecum cu ani.

“Dacă ar fi trăit în pădure, este foarte probabil că cineva să o fi găsit mai devreme”, a spus un oficial indian. “Dacă trăia în pădure de 8-9 ani, nu ar fi supraviețuit. Sînt peste 100 de leoparzi în sanctuar și nu ar fi scăpat”, a continuat acesta.

Fetița a fost găsită la marginea unei păduri din statul indian Uttar Pradesh, în luna ianuarie. Mai mulți localnici au văzut-o pe marginea unui drum și au alertat imediat autoritățile. Aceasta avea hainele rupte și nu putea să vorbească deloc, iar în apropiere se aflau mai multe maimuțe.

“Cred că a fost abandonată lîngă un punct de control. Localnicii care au găsit-o au spus că era îmbrăcată, deci nu ar fi putut să trăiască în pădure”, a spus un alt oficial indian, care traversează zilnic zona în care se afla fetița.

Cu toate acestea, deși povestea fetiței pare să fie diferită, rămîn însă multe întrebări fără răspuns. Autoritățile încearcă să-I găsească părinții, publicînd informații despre acest caz. Pînă acum, însă, nimeni nu s-a prezentat la poliție. În plus, polițiștii cred că micuța a fost abandonată de cineva dintr-un alt sat, deoarece nicio persoană din zona în care a fost găsită nu a recunoscut-o.

“Credem că a fost abandonată. Cel mai probabil cineva a lăsat-o acolo în dimineața zilei în care a fost găsită. Nu ar fi supraviețuit singură pe timpul nopții”, a mai spus un oficial.

Un lucru este cert. Fetița care are aproximativ zece ani ar avea mai multe probleme de sănătate. “Nu putea să vorbească. La început am crezut că este paralizată, pentru că se deplasa cu ajutorul mîinilor”, a mai spus un oficial.

Între timp, fetița a început să meargă din nou, după ce a fost îngrijită de medici. Deși au trecut aproximativ trei luni de cînd a fost găsită, ea încă are răni în zona mîinilor și a picioarelor. Acum, ea se află în continuare internată.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?