Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

S-au găsit voturi pentru schimbarea sistemului electoral - declarație

10 apr. 2017,, 11:56   Politică
5244 14

Coaliția de guvernare are suficiente voturi pentru modificarea sistemului electoral, prin trecerea la votul uninominal, comunică Noi.md.

Informația a fost confirmată de spicherul Andrian Candu. Potrivit lui, deputații majorității parlamentare sînt gata să susțină în Parlament modificările propuse, cu toate astea proiectul nu va fi înaintat, pînă nu va fi emis avizul Comisiei de la Veneția.

„Sînt destule voturi, peste 50 de voturi, ca proiectul de lege să fie votat chiar și în a doua lectură. Colegii au propus să votăm în prima lectură, iar după avizul Comisiei de la Veneția în cea de-a doua. I-am convins însă pe colegi să nu ne grăbim, pentru că și dezbaterile au rolul lor, pe parcurs pot apărea idei care vor duce la îmbunătățirea proiectului de lege”, a precizat Candu.

Președintele Parlamentului a refuzat să spună cine sînt cei peste 50 de deputați dispuși să susțină modificarea sistemului electoral și dacă printre aceștia se regăsesc reprezentanții PL, care au anunțat anterior că se opun trecerii la votul uninominal.

Totodată, Candu a menționat că pînă la ora actuală au fost colectate circa 800 de mii semnături de la cetățeni, în favoarea instituirii votului uninominal.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?