X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Expert: Apropierea relațiilor dintre Trump și Putin a fost regizată

9 apr. 2017,, 10:30   Politică
5991 12

Presupusul progres în relațiile ruso-americane a fost o mimare pusă la cale în campania electorală a lui Donald Trump.

De această părere este analistului politic Victor Juc, vicedirector al Institutului de Cercetări Juridice și Politice al Academiei de Științe, comunică NOI.md.

Chiar dacă existau anumite așteptări în plan internațional cu privire la un dialog la nivelul conducerii celor două state, odată cu accederea lui Trump la Casa Albă, acestea nu au fost justificate, consideră Juc.

„A fost o campanie electorală bine regizată de Donald Trump, care trebuia să se deosebească radical de cea a lui Hillary Clinton, atît interior și exterior, și dacă Clinton propunea continuarea politicii lui Barack Obama de a menține relații tensionate cu Rusia, Trump a subliniat că el, fiind om de afaceri, va găsi limbaj comun cu un alt om puternic ca el. Aceasta a fost o momeală pentru cercurile diplomatice din Rusia, dar mai ales pentru mass-media din Rusia și, practic indirect, presa rusă părea că-l susține pe Trump. Dar el, venind la guvernare, a schimbat registrul”, a explicat Juc.

În opinia lui Juc, spre deosebire se succesorul său, Barack Obama nu a încercat să se implice decisiv în problema siriană. „Barack Obama nu a încercat să se implice decisiv, el a dat înapoi, atunci cînd în 2013 Bashar al-Assad a fost suspectat de un atac chimic. Acum SUA, prin acest atac aerian asupra Siriei, a dat dovadă de militantism. Nu exclud că într-un viitor apropiat va avea loc o întîlnire între Putin și Trump, iar acest incident va fi inclus pe ordinea zilei, pentru că Federația Rusă a așteptat cu totul altceva de la SUA, dar nu a obținut nimic. Vedem că Trump este chiar mai hotărît decît a fost Obama”, a relatat academicianul.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?