Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Campanie națională pentru protecția adolescenților

8 apr. 2017,, 17:00   Societate
2119 0

Elevii vor fi învățați să-și depășească emoțiile negative, în cadrul unei campanii naționale de informare, notează NOI.md

Acțiunea a fost lansată de Ministerul Sănătății în colaborare cu mai multe centre de sănătate pentru tineri din Moldova.

Specialiștii centrelor îi vor instrui pe copii, în decurs de o lună, cum să evite conflictele în familie, școală şi societate. De asemenea, tinerii vor fi informați despre consecințele depresiei. Acțiunea se va desfășura în toate instituțiile de învățămînt din țară, pînă în data de 10 mai.

La sfîrșitul campaniei de informare va fi organizat un seminar internațional, cu participarea specialiștilor în domeniul sănătății mintale a adolescenților. În cadrul evenimentului vor fi identificate şi aprobate măsuri pentru depășirea suicidului în rîndul adolescenților.

Potrivit studiului de evaluare a comportamentelor de sănătate ale copiilor de vîrstă școlară, 84 la sută dintre copiii sînt mulțumiți de viață. În același timp, peste 12 la sută au acuzat stări de neliniște, iar aproape 4 la sută, suferință.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?