Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Copiii de pînă la 15 ani, chemați să participe la un concurs

8 apr. 2017,, 16:30   Societate
2425 0

Copiii cu vîrsta de pînă la 15 ani sînt îndemnați să participe la un concurs epistolar lansat de Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, notează NOI.md.

Evenimentul are loc în cadrul etapei naționale a Concursului internațional al compunerilor de gen epistolar printre tineri, ediția a 46-a, ce se desfășoară la decizia Uniunii Poștale Universale (UPU).

Tema concursului este „Imaginează-ți că ești consilier al noului secretar general ONU: ce problemă mondială l-ai ajuta să rezolve în primul rînd? Ce sfaturi i-ai da pentru a rezolva problema dată?” .

Concursul este organizat în scopul dezvoltării gîndirii și formării deprinderilor de a compune la tinerii epistolari, precum și în scopul consolidării relațiilor de prietenie pe arena internațională, aceasta fiind una dintre misiunile principale ale UPU.

Participanții la concursul epistolar trebuie să respecte următoarele condiții: să prezinte o compunere în limba de stat, ce va conține între 500 și 1000 de cuvinte. În lucrare nu va fi indicat numele și adresa participantului, aceste detalii vor fi scrise pe o foaie separată, ce va fi alăturată compoziției epistolare. Compozițiile care nu corespund măcar uneia dintre condițiile de mai sus vor fi eliminate din concurs.

Cîștigătorii vor beneficia de premii bănești de 500 de lei – pentru locul I, de 300 de lei – pentru locul II și, respectiv, de 200 de lei – pentru locul III. Lucrările finaliștilor vor fi publicate. Compoziția cîștigătoare apreciată cu premiul întîi va fi expediată Uniunii Poștale Universale pentru a participa la etapa internațională a concursului. Uniunea Poștală Universală, în colaborare cu UNESCO, va selecta trei dintre cele mai reușite compoziții, ce vor fi apreciate cu medalii de aur, argint și bronz. Alte cinci compoziții vor obține mențiuni speciale. De asemenea, vor mai fi acordate cadouri valoroase, diplome, alte premii speciale oferite de administrațiile poștale.

Lucrările vor fi expediate prin poștă, pînă la 21 aprilie 2017 (data poștei) pe următoarea adresă: Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor (pentru Concursul epistolar), bulevardul Ștefan cel Mare și Sfînt, 134, MD-2012 Chișinău, Republica Moldova. Persoanele interesate se pot adresa pentru informații la numărul de telefon 022 251 111, Direcția politici în domeniul comunicațiilor a MTIC.

Pe parcursul celor 45 de ani de la lansare, peste 1 milion de copii din 64 de țări au participat la concursului respectiv.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?