X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Tapiola despre acordul semnat de Dodon cu Uniunea Euroasiatica

8 apr. 2017,, 11:30   Politică
4824 2

Preşedintele Moldovei, Igor Dodon, l-a informat pe şeful Delegaţiei Uniunii Europene la Chişinău, Pirkka Tapiola, despre intenţia de a obţine statutul de observator în Uniunea Economică Eurasiatică (UEE).

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la serviciul de presă al Preşedinţiei, despre aceasta oficialii au discutat vineri, în cadrul unei întrevederi.

În comunicat se menţionează că părţile au discutat mai multe subiecte legate de situaţia politică, socială şi economică actuală din Moldova.

"O atenţie sporită a fost acordată semnării Memorandumului de colaborare între Republica Moldova şi Uniunea Eurasiatică, precum şi eventualei obţineri de către Moldova a statutului de stat observator în UEE, subiect care urmează a fi examinat pe data de 14 aprilie la Bişkek, în cadrul Consiliului Economic Eurasiatic Suprem", se arată în comunicat.

Dodon şi-a reiterat poziţia că Moldova trebuie să aibă relaţii bune atît cu partenerii din Vest, cît şi cu cei din Est.

"În primul rînd, noi vom proteja şi promova interesul cetăţenilor noştri, al producătorilor autohtoni", a subliniat el.

Potrivit comunicatului, Pirkka Tapiola a menţionat că Uniunea Europeană nu condiţionează şi nu se poate expune împotrivă în ceea ce priveşte semnarea de către Republica Moldova a unor acorduri, inclusiv a celor de liber schimb cu alte state sau uniuni, care nu contravin Acordului de Asociere cu UE.

Părţile au pledat pentru continuarea dialogului şi extinderea relaţiilor de colaborare bilaterală în interes comun.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?