X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Twitter dă în judecată guvernul SUA

8 apr. 2017,, 04:30   Externe
1545 0

Compania Twitter a decis să deschidă un proces față de guvernul Statelor Unite ale Americii după ce aceștia le-au cerut să divulge identitatea unui utilizator care l-a criticat în repetate rînduri pe președintele Donald Trump, transmite AFP.

Twitter a deschis procesul în San Francisco, acolo unde este sediul companiei, pentru a cere instanței să blocheze cererea administrației Trump de a divulga datele utilizatorului ”@ALT_USCIS”. Ei și-au motivat acțiunea prin faptul că solicitatea guvernului presupune încălcarea libertății de exprimare.

”Dreptul la liberă exprimare permite utilizatorilor Twitter şi companiei în sine, în conformitate cu primul amendament al Constituţiei Statelor Unite, să disemineze un discurs politic anonim sau sub un pseudonim”, a argumentat Twitter.

Guvernul Statelor Unite au cerut informații despre acest utilizato deoarece potrivit datelor disponibile în contul Twitter care a publicat critici la adresa preşedintelui american, acesta ar fi administrat de angajaţi federali de la Serviciul de Imigrare şi Naturalizare al SUA.

Guvernul american a cerut ca Twitter să furnizeze informaţiile pînă pe 13 martie, deşi compania a primit solicitarea abia pe 14 martie.

”Permisiunea CBP de a dezvălui identitatea utilizatorilor care folosesc contul @ALT _UCCIS ar descuraja discursul lor, dar şi al administratorilor altor conturi «ale agenţiilor alternative» care au fost create pentru a se exprima împotriva politicilor guvernamentale”, a răspuns Twitter.

Contul @ALT_USCIS a publicat, joi, textul din Constituţia Statelor Unite ale Americii care apără libertatea de exprimare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?