X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Modul de instalare a pavajului tactil îi uimește pe chișinăuieni

7 apr. 2017,, 16:45   Capitala
5088 0

Recent, în capitală au început lucrările de instalare a pavajului tactil pentru a facilita deplasarea persoanelor cu deficiențe de vedere.

Însă modul în care este instalat acest pavaj îi uimește pe chișinăuieni, stîrnind o mulțime de comentarii negative din partea lor, transmite NOI.md.

O dovadă a acestui fapt este și porțiunea de pavaj din fața subteranei din preajma Hotelului Național. Aici pista pentru cicliști este amenajată foarte aproape de pavajul tactil, fapt ce poate crea deficiențe de deplasare ambelor categorii de persoane.

O poză plasată pe o rețea de socializare a stîrnit o mulțime de comentarii în rîndul internauților: „Premiul pentru inovație și tehnologii moderne anul acesta merge către descendentul lui Burebista…știți voi cine!”; „Ion Ștefăniță, vezi aici lucrul «specialiștilor»; „Uneori mă gîndesc că astea sînt glume făcute în photoshop. Cum poți chiar așa să transformi un oraș după chipul și asemănarea ta? E incredibil!”.

Reamintim că, potrivit autorităților publice locale, pavaj tactil va fi instalat de-a lungul bulevardului Ștefan cel Mare și Sfînt și în mai multe intersecții din oraș.

Aceasta nu este prima gafă cu care se pot „mîndri” muncitorii care se ocupă de reparația bulevardului central. Anterior ei au trasat strîmb marcajul pe porțiunea spre strada Vlaicu Pîrcălab, în direcția Primăriei. O altă greșeală comisă de aceștia a fost amenajarea pistei pentru bicicliști și procesul de reparație a trotuarului din PMAN, care a fost reparat mai întîi în partea de jos, apoi în cea de sus.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?