X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Selecţionata Moldovei a urcat în ratingul FIFA

7 apr. 2017,, 15:50   Sport
2215 0

Selecţionata naţională de fotbal a Moldovei a urcat patru poziţii în ratingul mondial FIFA.


Acum fotbaliştii moldoveni se situează pe locul 158. Discipolii antrenorului principal al echipei Moldovei, Igor Dobrovolschi, au obţinut îmbunătăţirea poziţiei lor graţie victoriei în meciul amical cu selecţionata din San-Marino, comunică NOI.md.

Prima victorie din anul curent a selecţionatei Moldovei din 19 martie în meciul cu adversarii din San-Marino cu scorul de 2:0 i-a permis să-şi consolideze poziţiile în ratingul FIFA (Federația Internațională a Asociațiilor de Fotbal – n.red.). Acum fotbaliştii noștri se află între echipele naționale ale Malaeziei și Singapore-ului, devansîndu-i pe adversarii din Cuba, Aruba, Mauritius și Taiwan.

Printre echipele reprezentate în grupa «D» din turneul de calificare pentru Campionatul Mondial (CM) 2018, selecţionata Moldovei ocupă o poziţie mai proastă. Astfel, selecţionata Ţării Galilor, cu care fotbaliştii noștri îşi vor măsura puterile în toamnă la Chişinău, este pe poziţia a 13-a, a Irlandei – pe 26, a Austriei – pe 63. Sîrbii, la rîndul lor, au ocupat poziţia a 51-a a ratingului, iar georgienii – poziţia a 122-a.

În spațiul CSI cea mai eficientă echipă rămîne selecţionata Ucrainei, care s-a situat pe locul 37. Uzbekistanul se află pe poziţia a 60-a, Rusia – pe 61, Belarusul – pe locul 78. Naţionalele Armeniei şi Azerbaidjanului ocupă, respectiv, locurile 67 şi 87. Selecţionata României, potrivit ratingului actualizat al FIFA, este pe poziţia a 47-a. Din triumviratul liderilor continua să facă parte selecţionatele Braziliei, Argentinei şi Germaniei.

Precizăm că selecţionata Moldovei continua să evolueze în etapa de calificare a CM-2018. În meciul planificat pentru 11 iunie, tricolorii vor găzdui selecţionata Georgiei. Cu trei zile pînă la acesta va avea loc meciul amical cu echipa naţională a Israelului.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?