X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Fost membru al Curții de Conturi, fugar! Este învinuit de moartea unui copil

7 apr. 2017,, 13:45   Societate
6378 1

La o lună după ce a fost pronunțată decizia motivată în cazul fostului membru al Curții de Conturi, Gheorghe Trocin condamnat la șase ani de închisoare învinuit că a ucis un copil, într-un accident rutier, a fost dat în căutare națională.


Anunțul a fost făcut de către șeful adjunct al Inspectoratului General al Poliției, Gheorghe Cavcaliuc.

„Astăzi, din instanța de judecată au parvenit materialele privind atragerea la răspundere penală a domnului Trocin. Poliția a verificat locul și adresa indicată, unde acesta domiciliază nu a fost identificat. De aceea, astăzi, Direcția Poliție Chișinău pornește un dosar pentru anunțarea în căutare acestuia și vom intreprinde toate măsurile pentru identificarea locului acestuia și definirea justiției”, a declarat Gheorghe Cavcaliuc, șeful adjunct al IGP, pentru Realitatea TV.

Solicitat telefonic, avocatul fostului membru al Curții de Conturi, Radu Domneanu, a declarat că nu cunoaște unde se află clientul său. Sentinţa de condamnare a fost pronunţată în data de 22 decembrie 2016 de magistrații de la judecătoria Strășeni.

Ulterior, Gheorghe Trocin a atacat decizia primei instanțe la Curtea de Apel, care i-a menținut pedeapsa, obligîndu-l pe inculpat să plătească mai puțin un milion de lei - familiei victimei, și 300 de mii de lei șoferiței. Astfel, Trocin rămîne condamnat la șase ani de pușcărie. Pe tot parcursul ședințelor de judecată, fostul membru al Curții de Conturi s-a declarat nevinovat.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?