Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Premierul s-a adresat antreprenorilor

7 apr. 2017,, 10:30   Economie
2221 1

Prim-ministrul Moldovei, Pavel Filip, i-a îndemnat pe antreprenori să dezvolte afaceri în mediul rural, pentru a crea acolo noi locuri de muncă, contribuind la modernizarea infrastructurii rurale.

Îndemnul a fost lansat în timpul vizitelor de lucru în raionul Orhei: la întîlnirea cu antreprenorii din satul Brăviceni și cu cei ai cîtorva întreprinderi locale, transmite NOI.md.

În cadrul vizitei de lucru în raionul Orhei, prim-ministrul Pavel Filip s-a întîlnit cu mai mulți întreprinzători din satul Brăviceni, pentru a discuta despre experiența acestora și despre viziunea lor asupra măsurilor ce trebuie luate de Guvern, pentru a susține dezvoltarea antreprenoriatului local.

Premierul a remarcat că modelul de dezvoltare a satului Brăviceni, care a permis atragerea fondurilor externe şi deschiderea mai multor afaceri în localitate, creînd locuri de muncă bine plătite, trebuie urmat și de alte localități.

„Acolo unde este dorință și determinare, se pot rezolva foarte multe probleme. Peste 80 % dintre locuitorii din Brăviceni au un loc de muncă bine plătit aici, acasă”, a spus Pavel Filip.

Prim-ministrul a vizitat o întreprinderea specializată în prelucrarea laptelui și producerea produselor lactate, inclusiv a diferitor tipuri de cașcavaluri și smîntînă, care sînt comercializate pe teritoriul Republicii Moldova. Întreprinderea asigură cu locuri de muncă 104 persoane din localitate, dintre care circa 80 % sînt femei.

Pavel Filip a discutat cu managerii cooperativei specializate în fabricarea produselor din carne de pasăre și de iepure. Premierul a manifestat interes față de procesul de producere, relația agentului economic cu autoritățile și planurile de dezvoltare a întreprinderii.

La final, șeful Executivului i-a încurajat pe antreprenori să-și dezvolte în continuare afacerile, să creeze noi locuri de muncă și să contribuie la modernizarea infrastructurii satului.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?