Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

A fost lansat sistemul informaţional automatizat "Registrul Vitivinicol"

7 apr. 2017,, 08:45   Economie
1965 1

În Moldova a fost lansat Sistemul Informaţional Automatizat "Registrul Vitivinicol" (RVV), care permite înregistrarea unităţilor vitivinicole în regim online.

Proiectul de creare a sistemului a fost realizat de Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Oficiul Naţional al Viei şi Vinului (ONVV), cu suportul Agenţiei Cehe de Dezvoltare, companiei cehe "Tender System" şi Ambasadei Cehiei.

Potrivit agenţiei INFOTAG, joi, în cadrul unei conferinţe de presă, viceministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Vasile Luca, a spus că Moldova se află într-un proces continuu de dezvoltare industrială, al cărui scop este sporirea calităţi vinului moldovenesc. Registrul Vitivinicol este primul pas spre atingerea acestui obiectiv.

Managerul ceh de proiect Petr Vaculik a spus că în cadrul realizării proiectului echipa sa a încercat să aplice experienţa Cehiei în acest domeniu. El şi-a exprimat speranţa că Registrul va fi cel puţin la fel de reuşit ca şi cel al Cehiei.

Directorul "Tender System", Jan Hradek, a menţionat că, după lansarea Registrului, compania sa va continua să perfecţioneze programul software pentru RVV.

Registrul Vitivinicol este destinat tuturor viticultorilor şi vinificatorilor care deţin parcele viticole de producţie-marfă mai mari de 0,15 ha cu soiuri de struguri de masă şi pentru vin. Pînă în prezent, în Registru au fost înscrişi peste 20 mii de viticultori şi şase companii de vinificaţie.

Costurile pentru programul software şi înregistrarea primară a informaţiei constituie circa $1 mil., oferiţi Moldovei de Guvernului Cehiei în formă de grant.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?