Dosar penal în legătură cu parcările contra plată din Chișinău (DOC)

Dosar penal în legătură cu parcările contra plată din Chișinău (DOC)

Centrul Național Anticorupție (CNA) a pornit o cauză penală în legătură cu activitatea companiei responsabile de amenajarea parcărilor cu plată în Chișinău.


Astfel, CNA va verifica legalitatea încheierii contractului de parteneriat privat-public între Primăria Chișinău și EME Parkleitsystem”, transmite NOI.md

Într-un răspuns, către un consilier din Partidul Socialiștilor, CNA precizează că anterior Centrul a pornit o cauză penală pe numele EME Parkleitsystem, în baza articolului 328, Codul Penal, care se referă la Excesul de putere sau depăşirea atribuţiilor de serviciu. Reacția vine după ce PSRM, care a solicitat CNA-ului să verifice legalitatea contractului încheiat.

Precizăm, anterior, activistul civic Victor Chironda, a declarat că compania off-shore „EME Parkleitsystem”, care, potrivit primarului general al Chișinăului, Dorin Chirtoacă, gestionează parcările la Budapesta şi în alte oraşe, nu are oficiu, care trebuie să fie la Viena, conform documentelor.

“EME Parkleitsystem” este o companie-fantomă, stimaţi chişinăuieni. E un fals, sub care se ascunde banda lui Chirtoacă şi Gamreţchi, care intenţionau pe parcursul următorilor ani să scoată bani din buzunarele noastre”, a atenţionat Chironda.
 

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Comentarii Adăugați un comentariu3 comentari

Venea 6 apr. 20:35

Eu totusi ma gandesc ca nu din senin societatea civila si activistii din oras s-au indignat asa de mult, totusi este ceva dubios aici. Chiar as vrea sa stiu ce-o sa gaseasca CNA-ul contra lui Chirtoaca si a echipei sale.

Petru 6 apr. 20:33

Hohooo, chiar mă bucură enorm asta, da avem nevoie de parcări în oraș și sunt gata și să achit pentru asta, dar să nu dau banii unor excroci de la primărie care au de gînd să trăiască pe spatele poporului.

Hariton 6 apr. 20:20

Mă rog, avem prezumția nevinovăției și să-l acuzi pe Chirtoacă de anumite ilegalități este prematur, dar, oricum, știind câte mahinații au loc în ultimii ani pe la primărie, n-ar strica un control riguros și corect cu privire la toate tranzacțiile efectuate de funcționarii municipali.

Mai multe

Adăugaţi Comentarii

captcha

tu ești reporter

Fiți coautorul nostru! Dacă aveți o știre interesantă împărtășiți-ne-o și nouă!


captcha

Întrebarea zilei Toate

load