X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Dosar penal în legătură cu parcările contra plată din Chișinău (DOC)

6 apr. 2017,, 18:30   Capitala
2746 3

Centrul Național Anticorupție (CNA) a pornit o cauză penală în legătură cu activitatea companiei responsabile de amenajarea parcărilor cu plată în Chișinău.


Astfel, CNA va verifica legalitatea încheierii contractului de parteneriat privat-public între Primăria Chișinău și EME Parkleitsystem”, transmite NOI.md

Într-un răspuns, către un consilier din Partidul Socialiștilor, CNA precizează că anterior Centrul a pornit o cauză penală pe numele EME Parkleitsystem, în baza articolului 328, Codul Penal, care se referă la Excesul de putere sau depăşirea atribuţiilor de serviciu. Reacția vine după ce PSRM, care a solicitat CNA-ului să verifice legalitatea contractului încheiat.

Precizăm, anterior, activistul civic Victor Chironda, a declarat că compania off-shore „EME Parkleitsystem”, care, potrivit primarului general al Chișinăului, Dorin Chirtoacă, gestionează parcările la Budapesta şi în alte oraşe, nu are oficiu, care trebuie să fie la Viena, conform documentelor.

“EME Parkleitsystem” este o companie-fantomă, stimaţi chişinăuieni. E un fals, sub care se ascunde banda lui Chirtoacă şi Gamreţchi, care intenţionau pe parcursul următorilor ani să scoată bani din buzunarele noastre”, a atenţionat Chironda.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?