X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Parlamentul obligă Guvernul să revizuiască tarifele la serviciile medicale

6 apr. 2017,, 15:02   Societate
2736 5

Legislativul a adoptat astăzi o hotărîre prin care cere Guvernului să revadă metodologia de calcul a tarifelor la serviciile medicale, comunică NOI.md.

Decizia a fost adoptată după ce la sfîrșitul lunii februarie prețurile la serviciile medicale s-au scumpit de cîte 3, 4 sau chiar 5 ori. Propunerea de revedere a tarifelor a fost înaintată de deputații comuniști și susținută de majoritatea deputaților.

„Obiectivul pe care ni-l propunem este să asigurăm protecția socială a populației și să facilităm accesul cetățenilor la serviciile de sănătate. Ținînd cont de spectrul limitat al serviciilor medico-sanitare incluse în Programul unic de asigurare obligatorie de asistență medicală, luînd în considerare nivelul redus al venitului disponibil al populației, propunem revizuirea tarifelor la aceste servicii contra plată. Considerăm ca în urma corectărilor care vor fi făcute la metodologia de calcul, există premise ca tarifele sa fie reduse și să fie mai accesibile pentru cetățeni. Sper că Guvernul va lua în considerare acele obiecții și recomandări făcute”, a declarat unul dintre autorii inițiativei, șefa Comisiei protecţie socială, sănătate şi familie, Oxana Domenti.

Amintim că Ministerul Sănătății a modificat Catalogul tarifelor unice la serviciile medicale pe 20 februarie curent, argumentînd că aceste prețuri nu corespund realității. Ruxanda Glavan a declarat anterior că majorarea tarifelor a fost imperios necesară, întrucît exista riscul ca instituțiile medico-sanitare publice să dea faliment. Potrivit ei, catalogul tarifelor unice la serviciile medicale urma a fi indexat de 11 ori, începînd cu anul 2004, cînd a fost creat, și pînă în prezent. Cu toate acestea, pe parcursul ultimilor ani a fost indexat de doar două ori.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?