Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Trump și Merkel au discutat la telefon

6 apr. 2017,, 22:00   Externe
1431 0

Președintele SUA, Donald Trump, a discutat la telefon cu cancelarul german Angela Merkel în legătură cu situația din Afganistan și din estul Ucrainei, a anunțat joi purtătorul de cuvînt al guvernului de la Berlin, Steffen Seibert, transmit Reuters și DPA.

În cadrul convorbirii care a avut loc miercuri, "cancelarul l-a informat pe președinte în special despre stadiul eforturilor de implementare a acordurilor de la Minsk și au convenit să-și continue cooperarea în acest sens", a precizat într-un comunicat Seibert, făcînd referire la acordurile din februarie 2015 privind reglementarea conflictului cu separatiștii din estul Ucrainei.

Casa Albă a informat la rîndul său că cei doi lideri au discutat la telefon despre probleme "de interes comun", inclusiv conflictul din estul Ucrainei și situația din Afganistan, și s-au angajat să se "coordoneze îndeaproape" pe acest subiect și în legătură cu altele.

Comunicatul de presă al Casei Albe nu precizează dacă discuția s-a referit și la presupusul atac chimic de marți din Siria, soldat potrivit ultimului bilanț cu 86 de morți. Trump a condamnat mai devreme miercuri acest atac, avertizînd că acesta a "depășit multe linii" și că atitudinea sa față de președintele sirian Bashar al-Assad s-a schimbat, amintește DPA.

Donald Trump și Angela Merkel s-au întîlnit pentru prima dată la Casa Albă la 17 martie, cînd cancelarul german a dat asigurări că țara sa își va continua participarea militară în Afganistan, însă în numeroase probleme, inclusiv criza refugiaților și comerțul, cei doi lideri s-au plasat pe poziții diferite, mai menționează DPA.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?