Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

Corina Fusu, vizată într-o nouă moțiune simplă (VIDEO)

6 apr. 2017,, 12:17   Politică
5088 10

O moțiune simplă asupra activității ministrului Educației, Corina Fusu, a fost depusă astăzi la Parlament de deputații PSRM, comunică Noi.md.

Parlamentarii au criticat politica internă realizată de Minister, sub conducerea Corinei Fusu, dar și situația precară din acest sector. Aceștia au adus drept argument și faptul că zilnic zeci de școli sînt închise, iar programele educaționale promovate de autorități sînt îndreptate împotriva copiilor.

„Cu toții ne dorim copii sănătoși, erudiți și înțelepți, însă, cu părere de rău, aceștia sînt otrăviți în școli, supuși propagandei unioniste și puși în pericol. Nu știu a cui idee grandioasă a fost vacanța de 42 de zile la grădinițe. Este paradoxală și că presupusa majorare a salariilor pentru profesori a constituit doar 100 de lei. Dacă credeți că asta rezolvă problemele profesorilor, greșiți!”, a declarat deputatul Adrian Lebedinschi.

O altă propunere enunțată de socialiști astăzi la Parlament se referă la introducerea disciplinei Istoria Moldovei în programul școlar.

Conform legii, Parlamentul are la dispoziție 14 zile din momentul depunerii moțiunii pentru a o supune dezbaterilor plenare. Biroul permanent urmează să stabilească dată examinării inițiativei de demitere a Corinei Fusu.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?