X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Doi deputați PL părăsesc fracțiunea

6 apr. 2017,, 09:32   Politică
7457 11

Deputații liberali Artur Gutium și Valdimir Cernat au anunțat că părăsesc fracțiunea, comunică NOI.md.

Anunțul a fost făcut de ei prin intermediul unor declarații publice. Cei doi parlamentari și-au explicat decizia prin faptul că nu sînt auziți de conducerea partidului. Aceștia s-au arătat nemulțumiți și de modul în care a fost exclus colegul lor de partid Anatol Șalaru.

„În lipsa unei democrații interne caracteristice unui partid liberal, declara desolidarizarea de conducerea PL și continuarea activității mele legislative în calitate de deputat neafiliat”, a punctat Gutium.

„Șirul de decizii neconforme unui partid de esență liberală și lipsa unei democrații interne au adus grave prejudicii de imagine formațiunii noastre. Toate tentativele mele de a dinamiza un dialog de reformă internă în PL s-au soldat cu eșec”, a menționat, la rîndul său, Vladimir Cernat.

Liderul PL, Mihai Ghimpu, nu a comentat deocamdată aceste decizii, dar o declarație publică a fost emisă de purtătorul de cuvînt al formațiunii, Ionel Pușcaș. În opinia lui, plecarea celor doi deputați ar avea legătură cu proiectul guvernării privind instituirea votului uninominal.

„Condamn atitudinea celor doi foști deputați PL - Gutium și Cernat. Aceștia lovesc în Mihai Ghimpu și Partidul Liberal, motivînd, chipurile, afecțiunea pentru KGB-istul Șalaru, dar de fapt punctul final al trădării lor de azi este asigurarea a încă două voturi pentru Plahotniuc, și anume pentru proiectul ”votul uninominal””, a declarat Pușcaș.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?