Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Seulul testează o rachetă capabilă să atingă teritoriul nord-coreean

6 apr. 2017,, 23:00   Externe
1445 0

Seulul a testat cu succes o rachetă balistică de fabricație sud-coreeană, cu o rază de acțiune de 800 km, suficientă pentru a ajunge în cele mai îndepărtate locuri ale teritoriului nord-coreean, a anunțat joi Yonhap, citată de AFP.

Acest anunț intervine a doua zi după lansarea unei rachete de către Phenian, care a căzut în Marea Japoniei.
Coreea de Sud, care adăpostește mii de militari americani, este protejată de dispozitive militare ale SUA.

În 2012, ea a încheiat un acord cu SUA pentru a tripla aproape raza de acțiune a rachetelor sale balistice, în scopul contracarării amenințărilor reprezentate de programele balistice și nucleare ale Coreii de Nord.

Yonhap informează, citînd un înalt responsabil sud-coreean, că racheta testată joi constituie un important factor de descurajare a Coreii de Nord, avînd în vedere raza sa de acțiune de 800 de kilometri. Aceasta ar putea atinge orice loc de pe întregul teritoriu nord-coreean, chiar dacă ar fi lansată din sudul peninsulei.

"Testul a fost un succes", a spus același oficial.

Un purtător de cuvînt al Ministerului Apărării sud-coreean a refuzat să facă orice fel de comentariu în legătură cu testul în cauză.

Coreea de Sud intenționează să desfășoare aceste rachete în anul în curs, după mai multe teste, potrivit Yonhap.

Seulul a testat în iunie 2016 două rachete de fabricație sud-coreeană capabile să transporte o încărcătură de o tonă pe o distanță de 500 de km.

Problema amenințării reprezentate de programele balistice și nucleare interzise Coreii de Nord va constitui punctul central al primei întîlniri, joi, în Florida, între președinții american și chinez, Donald Trump și Xi Jinping.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?