Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Moldova va spori garanțiile oferite investitorilor

6 apr. 2017,, 09:30   Economie
2881 4

Guvernul Moldovei va spori garanțiile oferite investitorilor strategici. În particular, Cabinetul de miniștri va putea încheia acorduri de investiții privind realizarea proiectelor strategice pentru economia națională.

Acest lucru este prevăzut de amendamentele la Legea cu privire la investiţiile în activitatea de întreprinzător, comunică NOI.md.

Viceministrul Economiei Vitalie Iurcu a menționat că introducerea posibilității de semnare a acordurilor a fost făcută în scopul ameliorării climatului investiţional, asigurării realizării cu succes a proiectelor, precum şi în conformitate cu Planul de acţiuni pentru implementarea Strategiei naţionale de atragere a investiţiilor şi promovare a exporturilor 2016-2020.

În acordurile investiţionale vor fi definite clar drepturile, obligaţiile şi facilităţile prevăzute pentru implementarea proiectelor, inclusiv suportul administrativ acordat de stat, astfel fiind reduse riscurile investiţionale și protejate interesele legitime ale investitorilor.

Modul de elaborare, adoptare şi monitorizare a implementării acordurilor de investiţii, precum şi criteriile de selectare a proiectelor investiţionale strategice vor fi stabilite de Executiv.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?