X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Popov: Pledez pentru statalitate (FOTO)

5 apr. 2017,, 17:50   Societate
3612 5

Andrei Popov, ex-viceministru al afacerilor externe și integrării europene al Republicii Moldova, a avut o întîlnire cu tinerii din cadrul Mișcării de Tineret „Urmașii lui Ștefan”, participanți ai proiectului „iExpert - curs de dezvoltare a calităților și abilităților de lider în rîndul tinerilor”.


Îtnîlnirea s-a produs ieri, 4 aprilie 2017, în cadrul sesiunii ordinare iExpert.

În cadrul unor discuții informale, tinerii au discutat cu protagonistul acestei întîniri despre diplomație, principiile sale de verticalitate în politică, experiența jurnalistică precum și modul de percepție interpersonală care ar putea duce spre autodezvoltare dar și armonie în societate.

Astfel, Andrei Popov a menționat că diplomația este domeniul în care trebuiă să știi să găsești puncte de tangență, să știi să evaluezi pentru sine pozițiile esențiale și neesențiale ale omologului sau părții în negocieri, astfel încît să poți produce efecte maxime cu cedări minime pentru țara ta.

O bună parte a discuției a fost dominată de tema identitară, doar că Andrei Popov a prezentat o abordare integraționalistă și progresistă din acest punct de vedere. Dumnealui vede multiculturalismul drept un avantaj incontestabil, inclusiv cu repercusiuni asupra dezvoltării ulterioare a țării, iar asta în cazul în care politicienii nu ne vor mai diviza în categorii etnice, și vor porni de la conceptul incluzionist de cetățean. „Pledez pentru statalitate, independență și multiculturalism în Moldova” – a menționat Andrei Popov. Astfel, dumnealui a reușit să motiveze tinerii să privească pozitiv diversitatea etnică și lingvistică a Moldovei.


De asemenea, menționăm că în cadrul următoarei sesiuni, la data de 11 aprilie, invitații în cadrul proiectului iExpert, vor fi Viorel Pahomi (Realitatea TV) și Ilie Plămădeală (The Duck Show).
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?