X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Procesul de fond al primarului de Basarabeasca va fi pe 11 aprilie

5 apr. 2017,, 16:15   Societate
1853 0

După ce ieri, procurorul, care se ocupă de cazul primarului de Basarabeasca, nu s-a prezentat la ședința de judecată, apărarea a depus mai multe cereri prin care cerea recuzarea judecătorului Costiuc, obligarea procurorului de a de prezenta la proces și citarea primarului Valentin Cimpoieș ședința de judecată. Cererile au fost, însă, respinse astăzi de un alt magistrat de la Judecătoria Centru.


Avocatul primarului de Basarabeasca susține că procurorul nu s-a ocupat de cintarea lui Cimpoieș pentru ca acesta să asiste la ședița de judecată. Procurorul, de asemenea, nu s-a prezentat, transmițînd judecătorului o scrisoare prin care confirmă că a remis dosarul în instanța de fond. Astfel, una din cererile apărării, a fost recuzarea judecătorului pentru că ar fi fost părtinitor.

„Am solicitat recuzarea judecătorului Costiuc pentru că sînt dubii în ceea ce privește parțialitatea judecătorului, dat fiind faptul că toate probele și demersurile se fac în timpul procesului penal. Am solicitat să ni se prezinte copia scrisorii de însoțire, din copie rezultă că scrisoarea nu a parvenit prin cancelaria Judecătoriei Centru și evident am întrebat instanța cum a apărut această copie, acest act în materialele dosaului, instanța nu a putut să ne explice și a făcut întrerupere să cheme procurorul. El a venit după 15 min și a explicat că a prezentat personal această scrisoare grifierului, iar scrisoarea a fost pusă la materialele dosarului. Întrebarea a fost cum poate o probă sau un material al cauzei penale să fie anexat la dosar în afara procesului?”, se întreba ieri avocatul lui Cimpoieș.

O a doua cerere fusese pentru a obliga procurorul să fie prezent la ședințele de judecată, ambele au fost, însă, respinse.

„A respins recuzarea adusă judecătorului Costiuc, ieri deși noi am solicitat prezența procurorului la ședință, el a lipsit. Astăzi iarăși a lipsit. Judecătorul a respins încheierea noastră, motivînd că este posibilă examinarea cauzei penale fără procuror”, spune apărarea primarului de Basarabeasca, adăugînd că se vor adresa la Curtea de Apel.

Ședința de fond a primarului de Basarabeasca va avea loc pe 11 aprilie la Judecătoria Cimișlia.
Amintim că ieri, membrii „Partidul Nostru” au organizat un protest în susținerea lui Cimpoieș.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?