Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Primarul de Făleşti a recunoscut că a fost şantajat (AUDIO)

5 apr. 2017,, 15:40   Politică
3858 2

Primarul de Făleşti, Vladimir Rusu, a fost forţat să se retragă din Partidul Nostru („PN”).


La el a venit un oarecare reprezentant de la Chişinău, care a exercitat presiune asupra lui şi a insistat să se retragă din partidul condus de Renato Usatîi. Acest fapt rezultă din înregistrarea audio a discuţiei lui Vladimir Rusu cu foştii colegi din Partidul Nostru, comunică NOI.md.

Şeful administraţiei din Făleşti a recunoscut că a decis să plece din PN din motivul că era şantajat, ameninţat cu represalii împotriva familiei sale. „Au venit la mine acasă cu maşina şi m-au luat. Au spus, chipurile, «domnule primar, am venit în legătură cu problema cutare, tu n-o să poţi face nimic, ai copii, nepoţi». Cu mine a făcut legătura un oarecare Oleg, ale cărui num de familie şi funcţie nu le cunosc. El mi-a spus că voi avea probleme dacă nu voi pleca din Partidul Nostru. Nu ştiu ce să fac. Renato Usatîi m-a acuzat de trădare, dar am fost forţat să fac asta”, se justifică în convorbirea telefonică Vladimir Rusu.

Primarul de Făleşti afirmă că presiunea asupra lui s-a intensificat după ce liderul Partidului Nostru a solicitat să-şi dea demisia în legătură cu suspiciunile de corupţie. “La mine au început să vină deseori după ce Renato Usatîi, în apelul pe skype, m-a atacat public. Eu am fost presat, de mine şi-au bătut joc. Mi-au spus, de asemenea, că acum nimeni nu va putea să mă apere, deoarece Usatîi nu va putea reveni în curînd în Moldova. În caz de nesupunere, am fost ameninţat că voi fi reţinut şi mi se va deschide dosar penal”, a relatat Rusu în discuţia cu membrii “PN”.

Precizăm că, de rind cu primarul de Făleşti, Vladimir Rusu, din secţia teritorială a Partidului Nostru din raionul Făleşti, în martie au plecat 17 primari şi consilieri locali. Ei şi-au explicat decizia prin “pierderea încrederii în partidul” pe ale cărui liste ei şi-au ocupat funcţiile în rezultatul alegerilor locale din iunie 2015.


0
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?