Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Condiţiile de revenire în familie a copiilor aflaţi în sub tutelă vor fi înăsprite

5 apr. 2017,, 15:45   Societate
1875 0

Părinţii care doresc să-şi întoarcă în familie copiii aflaţi în serviciul de plasament vor trebuie să îndeplinească un şir de condiţii.

Aceasta este prevăzut în amendamentele la Legea privind protecţia specială a copiilor aflaţi în situaţie de risc şi a copiilor separaţi de părinţi, aprobate miercuri de Comisia parlamentară pentru agricultură şi industrie alimentară.

Potrivit agenţiei INFOTAG, dacă părinţii nu au fost decăzuţi din drepturile părinteşti, ei vor fi obligaţi să se angajeze în cîmpul muncii, să se înregistreze la Agenţia teritorială pentru ocuparea forţei de muncă şi să participe la întrevederile cu copilul luat din familie. De asemenea, părinţii vor trebuie să contribuie la întreţinerea copilului prin asigurarea cu îmbrăcăminte, încălţăminte, jucării, materiale didactice, precum şi vor trebui să înlăture condiţiile care au generat luarea copilului din familie.

Autorii proiectului de lege subliniază că mulţi copii din familii social-vulnerabile nu au acte de identitate, de aceea părinţii trebuie să fie obligaţi să-i perfecteze copilului actul de identitate înainte ca acesta să fie readus în familie.

Proiectul de lege prevede şi extinderea obligaţiunilor pentru autorităţile tutelare referitor la informarea părţilor, contra semnătură, despre obligaţiile părinteşti. Autorităţile tutelare vor fi obligate să monitorizeze modul în care părinţii îşi onorează obligaţiile.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?