X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Putin: Toți membrii CSI sînt potențiale ținte ale unor atacuri teroriste

5 apr. 2017,, 18:30   Externe
2732 3

Fiecare membru al Comunității Statelor Independente reprezintă practic o potențială țintă a unor atacuri teroriste, a declarat miercuri președintele Rusiei, Vladimir Putin, în cadrul unei reuniuni la Moscova cu șefii serviciilor de securitate din CSI, relatează agenția de presă RIA Novosti pe pagina sa electronică.

"Vedem că situația, din păcate, nu se îmbunătățește. Și cea mai elocventă dovadă a acestui lucru sînt recentele evenimente tragice din Sankt-Petersburg. Ca urmare a unui act terorist, au murit oameni și sînt mulți răniți", a spus Putin.

În afară de terorism, a subliniat șeful statului rus, există multe alte amenințări la adresa membrilor CSI (fostele republici din URSS, cu excepția țărilor baltice, Georgiei și Ucrainei), precum crima organizată, traficul de droguri, corupția și "influența forțelor externe asupra situației politice interne".

În acest context, Vladimir Putin a subliniat că serviciile secrete din spațiul CSI cooperează în mod eficient, remarcînd între altele faptul că această reuniune este aniversară, întrucît în urmă cu 25 de ani a fost semnat un acord în cadrul CSI privind cooperarea serviciilor secrete în domenii de interes major.

Un atentat terorist comis de un kamikaze a avut loc luni la Sankt-Petersburg, soldat cu cel puțin 14 morți și 50 de răniți, conform celui mai recent bilanț. Presupusul autor al atacului ar fi Akbarjon Djalilov, născut în 1995 în Kîrgîzstan — fostă republică sovietică din Asia Centrală. Potrivit autorităților kîrgîze, tînărul de 22 de ani locuia în Rusia din 2011 și avea cetățenie rusă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?