X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Consilierii municipali sînt îndemnaţi să se convoace în regim de urgenţă (DOC)

5 apr. 2017,, 12:10   Capitala
2409 0

Asupra convocării în regim de urgenţă a Consiliului municipal Chişinău (CMC) insistă fracţiunea Partidului Socialiştilor (PSRM).


Aleşilor locali li s-a propus să examineze un şir de probleme importante pentru municipiu. Miercuri, 5 aprilie, consilierii din PSRM au informat opinia publică despre agenda şedinţei extraordinare a CMC, comunică NOI.md.

Şedința extraordinară a Consiliului municipal s-a propus să se convoace miercuri, 12 aprilie. Principalul punct al agendei propuse de socialişti este examinarea în lectura a doua a bugetului municipiului Chişinău. Potrivit spuselor aleşilor locali, la şedinţa extraordinară urmează să fie adoptat în sfîrşit principalul document financiar al municipiului Chişinău. După cum a declarat preşedintele fracţiunii PSRM, Ion Ceban, colegii lui din august 2016 insistă asupra faptului ca Direcţia finanţe a Primăriei să prezinte Consiliului municipal proiectul definitivat al bugetului pe anul curent.

Tergiversarea adoptării bugetului municipal duce la faptul că practic toate întreprinderile municipale sînt constrînse ori să-şi suspende activitatea, ori să-şi rezolve problemele numai prin intermediul primarului general, abilitat să adopte dispoziţii pentru alocarea mijloacelor financiare în cazul lipsei bugetului funcțional. Consilierii din Partidul Socialiştilor au temeri că se va repeta situaţia din anul trecut, cînd bugetul municipal a fost adoptat doar pe 7 iulie 2016.

Precizăm că bugetul municipal pe anul 2017 a fost adoptat în prima lectură pe 9 februarie la şedinţa CMC. El s-a dovedit a fi deficitar. În condiţiile veniturilor planificate la nivelul de 3,3 miliarde de lei, cheltuielile vor constitui 3,7 miliarde de lei. Circa o jumătate dintre venituri (1,5 mld. lei) a fost alocată din bugetul statului. Consilierii din fracţiunea PSRM au calificat adoptarea bugetului în prima lectură drept ilegală, făcînd referinţă la numărul mare de lacune în document.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?