Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Ministerul Transporturilor a înaintat un ultimatum unei companii italiene

5 apr. 2017,, 10:34   Societate
2502 1

Conducerea Ministerului Transporturilor se arată nemulțumită de modul în care decurge reparația drumurilor R34 Hîncești-Leova-Cahul și R9 Soroca-Arionești, notează NOI.md.

Responsabilă de lucrările de reabilitare se face compania italiană „Serenissima Construzione”. Ministrul Iurie Chirinciuc i-a reproșat antreprenorului „mobilizarea insuficientă” și i-a înaintat mai multe sarcini. Funcționarul a cerut ca pînă la 18 aprilie curent să fie încheiate și prezentate contractele cu furnizorii de materiale, să fie prezentate detaliile de execuție în conformitate cu documentația de proiect pentru primii 5 km din cele două drumuri, să fie prezentate garanțiile bancare pentru încasarea avansului pentru ambele contracte, dar și contractele de achiziții pentru stația de asfalt și stația de beton-ciment pentru contractele R9 și, respectiv, R34.

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor precizează că la finele anului 2016 au fost emise notificările de începere a lucrărilor pentru contractele semnate cu compania ”Serenissima Construzione”, pentru reabilitarea drumurilor R9 Soroca-Arionești, pe o lungime de cca 31 km și R34 Hîncești-Leova-Cahul, pe două sectoare de drum de 42 km și, respectiv, 41 km.

Valoarea totală a contractelor este de curca 17,5 milioane de euro și, respectiv, 58,3 milioane de euro. Lucrările sînt finanțate de Banca Europeană pentru Reconstrucție și termenul de realizare al contractelor este de 2 ani.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?