X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Președintele Germaniei: Decizia Marii Britanii este "iresponsabilă"

4 apr. 2017,, 15:12   Externe
1533 0

Decizia Marii Britanii de a ieși din Uniunea Europeană este "iresponsabilă", a apreciat marți președintele german, Frank Walter Steinmeier, în cadrul primului său discurs în Parlamentul European de la Strasbourg, transmite DPA.


"Este iresponsabil să spui că, în această lume, o țară europeană își poate face auzită vocea și interesele economice fără Uniunea Europeană", a declarat Steinmeier.

Fostul ministru de externe al Germaniei, învestit ca președinte al țării luna trecută, a îndemnat statele europene să fie unite pentru a putea înfrunta amenințarea pe care o reprezintă pentru democrațiile lor populismul de dreapta.

"Populiștii prezintă lumea în alb și negru și transformă frica în capital politic", a subliniat Steinmeier în discursul susținut în fața deputaților din toate țările membre ale UE, inclusiv Marea Britanie.

Președintele german a respins și afirmația președintelui SUA, Donald Trump, în sensul că Germania folosește blocul comunitar pentru a-și atinge propriile interese, dînd asigurări că "puterea Europei nu se bazează pe niște conducători, ci pe responsabilitatea tuturor".
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?