Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Expert: Turismul de afaceri din Moldova este în ascensiune

4 apr. 2017,, 14:48   Economie
2063 0

În ultimii ani tot mai mulți străini vin în Republica Moldova pentru a analiza oportunitățile investiționale, susține directorul de programe IDIS „Viitorul” Viorel Chivriga, citat de NOI.md.

În opinia economistului, acesta este un semnal că turismul de afaceri în țara noastră este în plină ascensiune. Potrivit lui, Republica Moldova dispune de potențial pentru a practica această formă de turism.

„Această formă de turism se intersectează și cu cel vitivinicol, rural, cultural, de excursii, religios, gastronomic, nostalgic, ecologic, automobilistic, de weekend, urban, de tranzit”, a explicat Viorel Chivriga la Congresul Guvernărilor Locale (European Congress of Local Governments), desfășurat recent la Cracovia.

Potențialul turistic poate fi valorificat, dar și dezvoltat prin conjugarea eforturilor mediului de afaceri, administrației publice locale, administrației publice centrale și organizațiilor neguvernamentale, mai spune expertul. În opinia lui, pe termen mediu și lung, dezvoltarea turismului de afaceri în Moldova va fi determinată de agenda reformelor economice, atragerea investițiilor, transferul de experiență, expertiză și tehnologii către Moldova.

Menționăm că, în perioada 27-28 martie curent, la Cracovia, Polonia, a avut loc cea de-a treia ediție a Congresului Guvernărilor Locale. În cadrul evenimentului, la panelul tematic „Business Tourism – A Development Opportunity for Cities and Regions” au vorbit directorul de programe IDIS „Viitorul” Viorel Chivriga și președintele raionului Glodeni, Ion Leucă.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?