Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Păstra în propria casă un lot impunător de muniţii şi explozive

4 apr. 2017,, 14:27   Societate
2259 0

În rezultatul acţiunilor de urmărire penală realizate de Procuratura municipiului Chişinău, Oficiul Principal, în comun Serviciul de Informaţii şi Securitate, a fost contracarată activitatea ilegală a unui cetăţean al Republicii Moldova.



Acesta păstra la domiciliu, un lot impunător de muniţii şi explozive, obiecte interzise în circuitul civil, care prezintă pericol sporit pentru securitatea oamenilor, relatează NOI.md

Operaţiunea a fost realizată în cadrul cauzei penale, pornite pe faptul comercializării şi păstrării ilegale a muniţiilor.

Astfel, în cadrul mai multor percheziţii efectuate de procurori cu participarea ofiţerilor SIS, la domiciliile făptuitorului au fost depistate şi ridicate 7.2 kg de substanţă explozivă TNT (trinitrotoluent), 188 capsule detonante pirotehnice KD 8A, 3 detonatoare electrice şi 8 fiole de substanţă chimică lichidă, utilizată în industria militară la producerea substanţelor explozive.

Materialul exploziv era păstrat la domiciliul făptuitorului, situat într-o localitate din suburbia municipiului Chişinău, în condiţii necorespunzătoare, care punea în pericol eminent viaţa şi sănătatea localnicilor.

Persoana s-a aflat în vizorul Centrului Antiterorist al SIS în perioada ultimelor 6 luni, avînd asupra sa suspecţii de păstrarea şi comercializare a substanţelor explozive pe teritoriul Republicii Moldova.

Făptuitorul (anterior condamnat) a fost reţinut de către procurorii pe un termen de 72 ore, fiind bănuit de săvîrşirea infracţiunilor prevăzute de art. 290, 292 Cod penal. În cazul în care va fi găsit vinovat, acesta riscă pînă la 5 ani privaţiune de libertate.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?