Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

O conferință privind reconstrucția Siriei a început la Bruxelles

4 apr. 2017,, 19:00   Externe
1936 0

O conferință de două zile pe tema reconstrucției Siriei a început marți, la Bruxelles, la eveniment urmînd să participe reprezentanți ai 70 de state și organizații internaționale, printre care Uniunea Europeană și ONU, transmite DPA.

Potrivit unui comunicat postat pe site-ul Consiliului UE, 'Conferința privind susținerea viitorului Siriei și al regiunii' este co-prezidată de Uniunea Europeană, ONU, Norvegia, Kuweit și Qatar.

''Este responsabilitatea și datoria noastră morală, în calitate de comunitate internațională, să ne reafirmăm angajamentul față de poporul sirian. Amploarea suferinței cere mai multă acțiune, un răspuns comun. Aceasta este principala noastră temă astăzi — cum putem acționa mai bine pentru a soluționa nevoile și provocările'', a declarat comisar european pentru ajutor umanitar și gestionarea crizelor, Christos Stylianides.

Subiectele de pe agenda conferinței includ implementarea deciziei privind strîngerea a 12 miliarde de dolari, luată la Conferința donatorilor pentru Siria, care a avut loc la Londra, în februarie anul trecut.

Stylianides a adus un omagiu lucrătorilor umanitari care și-au pierdut viața în timpul activității lor în Siria și s-a referit la provocările întîmpinate de livrarea ajutorului umanitar în această țară.

''Misiunea noastră este clară: aceea de a livra ajutoare oamenilor oamenilor în nevoie, ceva atît de dificil de realizat în aceste circumstanțe tragice, ținînd cont de nevoile masive și de provocările întîmpinate în teren. Accesul ajutorului umanitar este la un nou nivel minim din cauza obstrucționării deliberate din toate părțile'', a adăugat comisarul european.

Pe de altă parte, Stylianides a insistat că suferințele de ordin umanitar în Siria por lua sfîrșit numai prin găsirea unei 'soluții politice' la criza din această țară.

La Conferința de la Londra, din 4 februarie 2016, donatorii internaționali s-au angajat să furnizeze un sprijin financiar semnificativ pentru asistența și protecția umanitare în Siria. De asemenea, cu acel prilej s-a reiterat că soluția la criza din Siria trebuie să fie găsită în limita cadrului convenit al ONU și pe baza rezoluției 2254 a Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?