Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Halterofilul Dudoglo a cîştigat pentru Moldova trei medalii

4 apr. 2017,, 10:40   Sport
3467 0

Iurie Dudoglo a cîştigat o medalie de aur şi două de argint la Campionatul Europei (CE) la haltere.


Sportivul moldovean a fost cel mai bun „la smuls” printre adversarii din categoria de greutate de peste 56 kg. În clasamentul general şi la smuls Dudoglo a urcat pe treapta a doua a podiumului de onoare, comunică NOI.md.

La disciplina „smuls” el a ridicat halterele cu greutatea de 146 kg, înregistrînd cel mai bun rezultat în categoria sa de greutate. La „smuls” el a ridicat halterele cu greutatea de 115 kg, ceea ce i-a permis să-şi completeze palmaresul cu o medalie de argint. Conform bilanţului evoluţiei în două discipline, el a ridicat greutatea de 261 kg, ceea ce în clasamentul general i-a permis să obţină încă o medalie de argint.

Sportivul selecţionatei Moldovei la haltere a reuşit să cîştige trei medalii, deoarece în această probă sportivă se prevede decernarea medaliilor pentru fiecare disciplină, precum şi pentru locul premiant în clasamentul general. Totodată, în Registrul oficial al Federaţiei Internaţionale de Haltere este indicat faptul că sportivul a primit o medalie pentru loc premiant în clasamentul general. Cel mai bun rezultat în comparaţie cu Dudoglo l-a înregistrat doar sportivul italian Mirco Scarantino, care la CE la haltere a ridicat greutatea totală de 266 kg.

Precizăm că Campionatul Europei la haltere are loc în Croaţia pînă la 8 aprilie. În cadrul lui Moldova a fost reprezentată de şase halterofili, inclusiv Alexandru Şpac, cel mai bun sportiv al anului trecut, care s-a situat pe locul cinci la Olimpiada din Brazilia. Din selecţionata noastră au mai făcut parte Serghei Cechir, Andrei Bîrca, Natalia Prişcepa şi Oleg Sîrghi.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?